Categories
Activitati

Copii și tinerii

Activități cu copii și tinerii

Activităţile cu grupurile menţionate se desfăşoară în fiecare an, în perioada 1 septembrie – 15 iunie, exceptând perioada sărbătorilor de iarnă şi săptămâna luminată.

Copiii

Se fac cateheze şi jocuri în fiecare sâmbătă, începând cu orele 10.00/

 1. În fiecare duminică seara, de la orele 18.00 se face Liturghia tinerilor şi copiilor
 2. În 6 decembrie copiii merg la biserica din Chilioara, unde sunt păstrate relicve ale Sf. Nicolae, pentru a participa la Sf. Liturghie, primind apoi daruri.
 3. În Postul Mare se organizează anual exerciţii spirituale pentru adolescenţi şi tineri
 4. Atât tinerii, cât şi copiii participă la întâlnirile locale, eparhiale, naţionale şi uneori şi mondiale, organizate pentru ei.

Tinerii

În fiecare săptămână, tinerii din parohii se vor întâlni organizat pentru cateheză sau pentru alte activităţi cuprinse în cele patru planuri generale (liturgic, educaţional, caritabil, cultural- recreativ):

 1. Se fac activităţi săptămânale în fiecare vineri seara de la orele 19.00, astfel:
  • a. în prima vinere din lună – Adoraţie euharistică
  • b. în a doua vinere – cateheză 
  • c. în a treia vinere – Lectio divina
  • d. în a patra vinere – cateheză
 2. În fiecare duminică la ora 18,00 se celebrează Sf. Liturghie dedicată pentru copii şi tineri. La această Sf. Liturghie tinerii să fie implicaţi în toate momentele în care ei pot interveni şi să fie îndemnaţi să participe activ.

Proiectul „Prietenie şi moralitate” în colaborare cu Primăria Municipiului Zalău are ca scop educarea copiilor şi a tinerilor în sensibilizarea relaţiilor interumane în viaţa societăţii.